Preventie – Tandartspraktijk van der Heijden – Hilversum

Preventie

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. U kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor uw gebit. Het is belangrijk om op de juiste manier te poetsen, flossen, stokeren of ragen en om regelmatige uw gebit te laten controleren door uw tandarts. Hierbij kan eventuele tandsteen worden verwijderd om zo verdere schaden te voorkomen. In overleg met de tandarts wordt bepaald hoe vaak u voor een controle wordt uitgenodigd.

Preventie-assistente:

Preventie-assistentes zijn ervaren tandartsassistentes die een aanvullende opleiding hebben gehad. Zij behandelen kinderen en volwassenen die geen afwijkingen hebben aan het tandvlees maar wel tandsteen, aanslag/ontstoken tandvlees en geven als het nodig is eventuele instructie.

Mondhygiëniste: 

De mondhygiëniste behandeld ook de hiervoor genoemde punten maar vooral de categorie patiënten die tandvleesafwijkingen hebben in de vorm van pockets en parodontitis. Parodontitis is een afbreekbaar proces van het bot en het steunweefsel van de tanden en kiezen. Als dit te laat of niet wordt behandeld, kan dit leiden tot loskomende of verlies van gebitselementen.

Op www.allesoverhetgebit.nl vindt u veel praktische informatie over hoe u uw gebit mooi en gezond kunt houden.